

KVÄLLSMENY
Serveras Torsdagar-Lördagar från kl.17.00
Med reservation för eventuellt snabba
ändringar i menyn
3-Rätters erbjudande
Räktoast
Entrecôte
Crème Brûlée
485
FÖRÄTTER
Löjrom
Serveras med vispad crème fraîche, rödlök, gräslök och smörstekt brioche
155
Vinrekommendation: Cremant d´Loire, Chenin Blanc, Frankrike
Krämig räktoast
Räkröra på dillmajonnäs, rödlök, gräslök, dill och citron. Serveras med på smörstekt bröd
med picklad lök och romansallad.
135
Vinrekommendation: Full fat, Pinot Grigio, Australien
"Gubbröra"
Potatis, matjessill, confiterad lök, vispad créme fraîche, ägg, rödlök, bryntsmör-skum och rågbrödscrumble
135
Dryckesrekommendation:
Bryggmästarens fatöl & Hven Akvavit
Musslor
Grädd- och vinkokta blåmusslor smaksatt med chili, persilja, citron och vitlök
135
Vinrekommendation: Lunden, Riesling, Tyskland
Getosttoast
Smörstekt brioche, ruccola, honungs-och rosmarin bränd getost,
saltrostade valnötter och picklade betor
135
Vinrekommendation: Full fat, Pinot Grigio, Australien
Råbiff
Hackat oxinnanlår med schalottenlök,
picklad rödbetskräm, friterad kapris, pepparrotsmajonnäs, confiterad äggula, friterad schalottenlök och
picklade senapsfrön
145
Vinrekommendation: Wongraven, Barbera ,Nebbiolo, Italien

HUVUDRÄTTER
Entrecôte
Stekt entrecôte serveras med
ört- och vitlökssmör, potatiskroketter med tryffel och parmesan, bakad morot och portvinssås
285
Vinrekommendation: Protos, Tempranilo, Spanien
Insjöaborre
Enkelpanerad smörstekt insjöaborre,
vit sparris, baconströssel,
smörstekt pak choi,
grillad citronhollandaise,
örtslungad potatis och dillolja
295
Vinrekommendation: Mandala, Chardonnay, Australien
Gnocchi på ramslök
Smörstekta gnocchi, rostad jordärtskockspuré, grön sparris,
chips på Västerbottensost, skum på grönaärtor och mynta,
citronrostad broccoli och brynt smör.
195
Vinrekommendation: Mandala, Chardonnay, Australien
Krämig Räkmacka
Räkröra på dillmajonnäs, rödlök, gräslök, dill och citron. Serveras med bakat ägg, picklad steklök och romansallad på smörstekt bröd
230
Tillval: Löjrom 95
Vinrekommendation: Lundén, Riesling, Tyskland
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, potatis och gullök, serveras med confiterad äggula,
riven pepparrot, senapssmör och portvinssås
325
Vinrekommendation:
Reyneke, Cabernet S, Merlot, Sydafrika
Råbiff
Hackat oxinnanlår med schalottenlök, picklad rödbetskräm, friterad kapris, pepparrotsmajonnäs, confiterad äggula, friterad schalottenlök och
picklade senapsfrön
Serveras med pommes frites och dijonnaise
290
Vinrekommendation: Il Falchetto, Barbera d´Asti, Italien
Moules Frites
Grädd- och vinkokta blåmusslor smaksatt med chili, persilja, citron och vitlök. Serveras med pommes frites och dijonnaise
259
Vinrekommendation: Lundén, Riesling, Tyskland
Högrevsburgare
Högrevsburgare i bricohebröd med chipotle dressing, bifftomat, saltgurka, gruyère, bacon, smörlök, lollo rosso och senapspicklad rödkål. Serveras med pommes frites och tryffeldipp
195
Ölrekommendation: San Miguel , Fatöl
Barnmeny
Fish & Chips
med dipp
90

EFTERRÄTTER
Crème brûlée
Serveras med kvällens sorbet, karamelliserad mandel och bär
115
Vinrekommendation: Tokaji late harvest, Ungern
Ostar
3st ostar med tillbehör
125
Cardells Pralin
Fråga efter dagens smak på våra praliner
30
Rabarber, vanilj, citron
Vaniljglass med rabarbersirap, smörstekt mandelkaka, limecurd, italienskmaräng, vaniljkokt rabarber och frystorkade hallon
125
Vinrekommendation: Tokaji late harvest, Ungern
Glass eller Sorbet
Serveras med mandelcrumble och bär
45
Cardells pralinservering
3 st av cardells praliner.
80