

Events at Cardells
Wine tastings and other Dinners are back again at Cardells!
It will be replenished with more tastings and also dinners throughout the autumn.
The tests start at 18.00
Bookings for events are made at Booking
Onsdag 7 Maj
Vinprovning "Viner och Sparris"
På denna provning kommer vi att lägga fokus på mat och vin i kombination och framförallt vår älskade sparris i olika former.
Vi provar i ca: 1-1,5 timmer och går igenom 5 olika viner och har tillsammans med det lite ost, chark och snacks.
Efter provningen så får vi några Sparris
inspirerande rätter från köket
Start kl. 18.00
895 kr/person, bindande anmälan
Onsdag 21 Maj
Vinprovning "Bubbel"
Äntligen blir det tid för att prova och testa oliaka mousserande viner från runt om i världen. Vi provar olika stilar och jämför de med varandra.
Vi provar i ca: 1-1,5 timmer och går igenom 5 olika viner och har tillsammans med det lite ost, chark och snacks.
Efter provningen så får vi två rätter från köket.
Start kl. 18.00
950 kr/person, bindande anmälan
Morsdag på Cardells
Söndag 25 Maj
Återigen är det tid att fira våra Mammor
Vi kommer som vi brukar, ha öppet hela dagen där ni själva får välja er 3-rätters från Morsdagsmenyn.
Sittningar hela dagen från kl.12.00.
Förrätter
Räktoast
Räkröra på dillmajonnäs, rödlök, gräslök, dill och citron. Serveras med på smörstekt bröd med picklad lök och romansallad.
Råbiff
Hackat oxinnanlår med schalottenlök, picklad rödbetskräm, friterad kapris, pepparrotsmajonnäs, confiterad äggula, friterad schalottenlök och picklade senapsfrön
Sparris & ägg
Variation på grön sparris och bakat ägg med hollandaise
Huvudrätter
Rödtunga
Smörstekt rödtunga, hummersås, örtslungad nypotatis,
betor, rädisor, dillpulver
Kalvrygg
Kalvrygg, portvinssås, rostad knippmorot, potatiskaka med purjolök, VB-ost & parmesan, senapspicklad rödkål
Risotto
Krämig risotto med grönsparris, parmesan och örtolja
Moules Frites
Grädd-och vinkokta blåmusslor med persilja, chili, citron och vitlök. Serveras med pommes frites och dijonnaise
Dessert
Blåmögel & päron
Blå kornblomst, päronsorbét, friterad surdeg,
sotad honungsmelon
Crème brûlée
Serveras med sorbet, karamelliserade mandlar och bär
Rabarber
Rabarbermoussé, flädergel, vaniljglass, vaniljkokt rabarber, rostad vit choklad
3-Rätters 475
2-Rätters 395
Onsdag 11 Juni
Vinprovning "Säsongens Roséviner"
Sommaren är här och vi vill provar se olika stilar på Roséviner och om man kan ha dem mer än bara till att sitta med på uteplatsen/gräsmattan.
Vi provar i ca: 1-1,5 timmer och går igenom 5 olika viner och har tillsammans med det lite ost, chark och snacks.
Efter provningen så får vi två rätter från köket.
Start kl. 18.00
895 kr/person, bindande anmälan
Onsdag 18 Juni
Vinprovning "Säsongens Grillviner"
Nu ska vi hitta de bästa vinerna för våra grillkvällar under hela sommaren. Olika stilar på viner passar bra till våra olika typiska rätter vi gärna grillar.
Vi provar i ca: 1-1,5 timmer och går igenom 5 olika viner och har tillsammans med det lite ost, chark och snacks.
Efter provningen så får vi två rätter från köket.
Start kl. 18.00
950 kr/person, bindande anmälan








